Nipte zege Chelsea door paal en lat Afonso Alves

Chelsea heeft de tweede plaats heroverd in de Premier League. De Londenaren wonnen thuis met 1-0 van Middlesbrough, dat recht had op meer.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al in de zesde minuut. Ricardo Carvalho kopte raak uit een vrije trap van Wayne Bridge.

Middlesbrough gaf zich niet gewonnen en bleef op zoek naar de gelijkmaker. Invaller Afonso Alves, die 25 minuten voor tijd het veld betrad, was twee keer heel dicht bij zijn eerste doelpunt in Engeland.

Uit een schot van dertig meter raakte hij de paal en in de slotfase stond de lat een trefzekere kopbal van de Braziliaanse ex-Heerenvener in de weg.

Door de zege van Chelsea verandert er niets in de top van de Engelse competitie. Manchester United houdt een voorsprong van vijf punten op Chelsea en zes op Arsenal. Middlesbrough is een lage middenmoter.