Noorse flater: overleden voetbaliconen opgeroepen voor dopingtest

Reacties

In Noorwegen is er bij een antidopingagentschap iets behoorlijk misgegaan. In aanloop naar de Nations League-duels van het land werden een paar spelers opgeroepen voor dopingtesten. Klein probleempje: die konden ze nooit meer halen.

Noorse flater: overleden voetbaliconen opgeroepen voor dopingtest
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Onder meer Jørgen Juve en Einar Gundersen moesten een plas doen, van de dopingautoriteiten. Het illustere duo is echter overleden. Gundersen overleed al in 1962. Juve 21 jaar later.

‘Gisteren hebben we bezoek gehad van Antidoping Norge’, openbaarde bondscoach Stale Solbakken in de persconferentie van de nationale ploeg. ‘,,Dus werden Einar Gundersen en Jørgen Juve opgeroepen. Dat was een beetje laat. Negatieve tests voor Einar en Jørgen’, zei de oefenmeester met een lach.

Even later kwam de dopingautoriteit met een mea culpa. ‘Er is geen twijfel dat er een grote fout is gemaakt.’ Juve jaren aanvoerder van het Noorse elftal. Hij pakte een bronzen medaille op de Olympische Spelen van Berlijn in 1936. Gundersen maakte 26 doelpunten voor de nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Noorwegen
Meer over Noorwegen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.