Onana probeert zo optimistisch mogelijk te blijven na eerste dreun

Reacties

Manchester United had meer verdiend op bezoek bij Brighton & Hove Albion. Dat zegt Andre Onana na de eerste nederlaag van The Red Devils in het nieuwe Premier League-seizoen. De goalie keek kort na het verlies alweer hoopvol vooruit.

Onana probeert zo optimistisch mogelijk te blijven na eerste dreun
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
2 - 1
Manchester United
Manchester United

'Hoe ik me voel? Teleurgesteld natuurlijk. We kwamen hier om te winnen', toonde Onana in Brighton zijn teleurstelling tegenover het clubkanaal. 'We speelden volgens mij uitstekend. Volgens mij waren wij de bovenliggende partij. Wij hadden meer kansen en meer balbezit. Wij hadden de controle.'

De conclusies van de voormalige goalie van Ajax sloten niet aan op de cijfers. United had inderdaad iets meer balbezit (52 procent), maar kijkend naar de kwaliteit van de kansen was Brighton duidelijk in het voordeel. Bij de statistiek Expected Goals was de verhouding 2.12 ten opzichte van 1.41 in het voordeel van The Seagulls.

United verloor door een treffer van João Pedro in de vijfde minuut van de extra tijd (2-1). Volgens Onana waren The Red Devils simpelweg onfortuinlijk tegen de subtopper. 'We moeten naar de positieve punten kijken. Natuurlijk gaan we deze wedstrijd bespreken en analyseren, om te kijken waar het misging, maar we moeten vooruit. Veel van onze spelers zijn positief ingesteld. Dat gaat de club en het team erg helpen. We zijn gewend aan het verwerken van tegenslagen. We moeten ons klaarmaken voor wat komen gaat, we willen alle prijzen gaan pakken.'

Volgend weekend wacht voor United de topper tegen het Liverpool van Arne Slot. Daarna wachten in de Premier League uitwedstrijden tegen Southampton en Crystal Palace.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.