Ongelukkige rol Frimpong bij Leverkusen, Vertessen slaat toe tegen BVB

Bayer Leverkusen heeft zaterdag in de honderdste officiële wedstrijd met trainer Xabi Alonso op de bank verrassend punten verspeeld tegen Holstein Kiel. Die Werkself, met Jeremie Frimpong in de basis, begon nog voortvarend in de BayArena. Borussia Dortmund verloor op bezoek bij Union Berlin.

Bayer Leverkusen
2 - 2
Holstein Kiel

Leverkusen kende een uitstekende start in het jubileumduel van Alonso, die precies twee jaar geleden bij de regerend Duits kampioen aan de slag ging. Al binnen acht minuten maakte de thuisploeg twee goals. Victor Boniface opende de score met links na een snelle uitval en kort daarna profiteerde Jonas Hofmann van geklungel in de defensie van Holstein Kiel na een eerdere zwakke uittrap van keeper Timon Weiner.

Boniface dacht al na een klein half uur de wedstrijd in het slot te gooien, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Leverkusen, dat vanwege het 120-jarige bestaan in een retro-tenue speelde, had in eigen huis een enorm veldoverwicht, maar kreeg in de extra tijd van de eerste helft toch een tegenvaller te verwerken. Max Geschwill kopte bij een corner ongehinderd raak.

Leverkusen verzuimde in de tweede helft verder afstand te nemen van Holstein Kiel en de gasten kregen ruim twintig minuten voor tijd een strafschop. Frimpong dacht invaller Benedikt Pichler met een correcte sliding in het strafschopgebied van scoren te houden, maar de arbitrage oordeelde anders. De Oranje-international kreeg geel en Jann-Fiete Arp benutte de penalty. Leverkusen bleek vervolgens niet meer in staat om puntenverlies te voorkomen.

Klik op de tekst in de tweet om de beelden te bekijken.

Union Berlin
2 - 1
Borussia Dortmund

Union Berlin ging vorige week voor het eerst dit Bundesliga-seizoen onderuit en herpakte zich zaterdag in eigen huis uitstekend tegen Borussia Dortmund. De bezoekers boekten in de Champions League nog een monsterzege op Celtic, maar gingen kopje onder in Stadion An der Alten Försterei. Kevin Vogt opende na 26 minuten de score met een benutte penalty en vlak voor rust schoot voormalig PSV'er Yorbe Vertessen raak na een afgeslagen corner.

Na een uur bracht linksback Julian Reyerson de spanning terug in Berlijn. De Noor plaatste de bal op de rand van het strafschopgebied met rechts in de verre hoek. Donyell Malen kwam direct na de 2-1 binnen de lijnen bij Dortmund. Met de Oranje-international in de ploeg kwamen de gasten niet meer tot scoren. Bij Union Berlin deed Danilho Doekhi de hele wedstrijd mee.

VfL Bochum
VfL Bochum
1 - 3
VfL Wolfsburg

VfL Bochum ging met Dani de Wit en Myron Boadu in de basis in eigen huis onderuit tegen VfL Wolfsburg en blijft in de onderste regionen van de Bundesliga. Tiago Tomas en Jonas Windt scoorden voor de rust voor Wolfsburg. Boadu bracht Bochum met twintig minuten te gaan terug in de wedstrijd. Voor de spits was het zijn tweede treffer in de Bundesliga. Windt bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 1-3 door een strafschop in tweede instantie binnen te schieten. Bij de thuisclub deden ook Ajax-huurling Jakov Medic en ex-Vitessenaren Maximilian Wittek en Matus Bero mee.

Werder Bremen
0 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

Voormalig Eredivisionist Ritsu Doan was weer eens belangrijk voor SC Freiburg. De Japanner, die eerder uitkwam voor FC Groningen en PSV, werd een kwartier voor tijd matchwinner in het uitduel met Werder Bremen. Doan dribbelde vanaf rechts naar binnen en schoot met links via het been van Werder-captain Marco Friedl raak. Freiburg bezet dankzij de nipte zege in Bremen nu de derde plaats in de Bundesliga.