Onherkenbaar Vitesse faalt in afronding én tegen kleintjes

Reacties

Vitesse is al vijf competitieduels zonder overwinning en geen schim meer van de ploeg van voor de jaarwisseling, die een serieuze titelkandidaat leek te zijn. Vooral aanvallend is de formatie van trainer Peter Bosz onmachtig, zo blijkt uit de cijfers die Voetbal International op een rij zette.

Onherkenbaar Vitesse faalt in afronding én tegen kleintjes

Halverwege de competitie waren de Arnhemmers nog koploper in de Eredivisie en tijdens de jaarwisseling - na achttien wedstrijden - stond Vitesse nog op gelijke hoogte met Ajax. De regerend landskampioen voerde toen de ranglijst aan op basis van een beter doelsaldo. Bosz en zijn ploeg leken serieus mee te gaan doen om de titel, maar anderhalve maand later is die droom alweer voorbij. Op de ranglijst van 2014 houdt Vitesse slechts vier clubs onder zich.

En wat vooral opvalt is de improductiviteit. Tijdens de achttien duels in 2013 maakte Vitesse 42 doelpunten, waarmee het samen met SC Heerenveen de meest scorende ploeg in de Eredivisie was. In het nieuwe kalenderjaar zijn de Arnhemmers de minst productieve club: slechts vier goals in zes wedstrijden. De afgelopen drie wedstrijden werd er zelfs helemaal niet gescoord.

De meest waardevolle speler van Vitesse - Lucas Piazon met elf treffers en acht assists - kwam in 2014 nog niet tot scoren en gaf ook nog geen assist en is daarmee de personificatie van de enorme terugval in Arnhem. Met nog tien duels voor de boeg is de achterstand op koploper Ajax opgelopen tot acht punten, terwijl ook FC Twente en Feyenoord hoger staan gerangschikt.

'Kampioen word je tegen de kleintjes', is een oude voetbalwijsheid en dat gaat ook zeker op bij Vitesse. Want als alleen duels met clubs uit het linkerrijtje meetellen, is Bosz' ploeg koploper van de Eredivisie. Gerekend over wedstrijden tegen de negen slechtst gerangschikte clubs (het rechterrijtje) bezetten de Arnhemmers een teleurstellende zevende plaats. Ajax pakte tegen dezelfde teams liefst tien punten meer. Ook clubs als FC Groningen en PEC Zwolle doen het op dat front beter.

Bekijk hier al onze video's
{"title":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","titleMobile":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","odd":"2.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_313c_&affid=205&siteid=432&adid=313&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:ff60540c-792b-4a31-9db0-b963b0f81013","position":"3","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00","textMobile":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00"}
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.