Onrust AS Roma houdt aan: algemeen directeur stapt op

Reacties

Algemeen directeur Lina Souloukou is opgestapt bij AS Roma. Dat maakte de Italiaanse club zondag bekend. Eerder deze week zette AS Roma trainer en clubicoon Daniele De Rossi op straat.

Onrust AS Roma houdt aan: algemeen directeur stapt op
© Pro Shots

Niet alleen op sportief vlak is het onrustig bij AS Roma, maar ook op bestuurlijk gebied. De ploeg uit Rome begon de competitie zonder zege in de eerste vier wedstrijden. Daardoor staat AS Roma nu zeventiende in de Serie A, één plek boven de degradatieplekken. Dat kostte De Rossi deze week zijn baan. Hij is vervangen door Ivan Juric.

In het spoor van De Rossi is ook ceo en algemeen directeur Souloukou vertrokken. Zij werd in april aangesteld. Souloukou volgde een studie rechten, specialiseerde zich in het sportrecht en werkt al meer dan vijftien jaar in de voetballerij. Ze was onder meer ceo bij de Griekse topclub Olympiakos.

La Repubblica meldde dat Souloukou eerder deze week onder politiebewaking was geplaatst, nadat enkele ultra's van AS Roma woedend hadden gereageerd op het besluit om clubicoon De Rossi te ontslaan.

'Wij danken Lina voor haar inzet in een bijzonder kritieke fase voor de club en wensen haar het beste bij haar toekomstige uitdagingen', laat AS Roma in een statement weten.

Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
16
Monza
4
0
3
1
3-4
-1
3
17
AS Roma
4
0
3
1
2-3
-1
3
18
Bologna
4
0
3
1
4-7
-3
3
19
Como
4
0
2
2
3-7
-4
2
20
Cagliari
5
0
2
3
1-8
-7
2
* Actueel tot en met 22 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.