Ontketende Moukoko drukt zijn stempel in Frankrijk: 'Nu al bepalend'

Reacties

Twee goals en een assist in twee wedstrijden: Youssoufa Moukoko kent een vliegende start bij OGC Nice. Ook in het met 8-0 gewonnen duel met Saint-Étienne was de Duitser weer goud waard.

Ontketende Moukoko drukt zijn stempel in Frankrijk: 'Nu al bepalend'
© Pro Shots
Nice
Nice
8 - 0
Saint-Étienne
Saint-Étienne

Moukoko was een toptalent bij Borussia Dortmund, maar kwam er met die club niet uit over het verlengen van zijn contract en werd uiteindelijk verhuurd met een optie tot koop aan Nice. Tot nu toe bevalt de samenwerking van beide kanten: Moukouko voelt zich goed in Nice en scoort. Na het duel met Saint-Etiénne kreeg hij veel lovende kritieken.

'Moukoko begint op stoom te raken', schreef L'Équipe daarover. Le Figaro deed er zelfs een schepje bovenop. 'Hij is nu al bepalend en liet in zijn eerste basisplaats een blijvende indruk achter. Door dit soort wedstrijden kan hij zich revancheren. Nadat hij records brak bij Dortmund en op het WK in Qatar speelde, had Moukoko het lastig. Is dit een nieuw begin?' Nice Matin gaf Moukoko een 9 voor zijn optreden.

Trainer Franck Haise van Nice sprak zijn spelers in de rust van het duel met Saint-Étienne aan en wilde weten wat ze van plan waren voor de tweede helft. Het stond immers al 6-0. 'Ik had niet veel te zeggen en vroeg ze wat ze verwachtten voor de tweede helft. Ze zeiden nederig, maar veeleisend te blijven. Dat waren precies de woorden die ik verwachtte. Ik wist dat we niet nog zo'n helft zouden spelen. Laten we nederig blijven, voetbal gaat heel snel, we moeten weer aan het werk, maar we moeten er ook van genieten, want dit is zeldzaam.'

Ligue 1

Stand Ligue 1 2024/2025

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
4
4
0
0
16-3
+13
12
2
Olympique Marseille
4
3
1
0
12-4
+8
10
3
Monaco
4
3
1
0
7-1
+6
10
4
Lens
4
2
2
0
4-1
+3
8
* Actueel tot en met 21 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.