Ontmanteld Málaga wint dankzij recordtreffer tiener

In Spanje is zaterdag ook het nieuwe seizoen in gang geschoten. Málaga, vorig seizoen nog vierde, opende ondanks de financiële rampspoed met een zege en een opvallende doelpuntenmaker. Ook subtopper Sevilla won.

Ontmanteld Málaga wint dankzij recordtreffer tiener

Celta de Vigo-Málaga 0-1De Kameroener Fabrice Olinga was niet alleen verantwoordelijk voor de winnende treffer in de 84ste minuut, maar ook voor een record. Zijn intikker betekende dat hij vanaf heden als jongste doelpuntenmaker ooit in de Primera División door het leven gaat. Zaterdag was hij immers precies zestien jaar en 98 dagen oud.

De overwinning is een opsteker voor trainer Manuel Pellegrini. Omdat de vorig seizoen nog hyperambitieuze geldschieter en eigenaar Abdullah Al-Thani de geldkraan heeft dichtgedraaid vertrokken vaste waarden als Santi Cazorla, Salomón Rondón en Joris Mathijsen. De dit seizoen in de play-offs van de Champions League debuterende club begon ondanks al die zorgen dus wel met een overwinning.

Sevilla-Getafe 2-1Ook Sevilla wist het eerste competitieduel in een zege om te zetten. Door doelpunten van Federico Fazio en Álvaro Negredo bleek de tegentreffer van Alexis zonder waarde. Zondag en maandag moet blijken met welke ploegen Sevilla en Málaga de koppositie moeten gaan delen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's