'Ontslag Tuchel kost Chelsea miljoenen, gesprek over opvolger al gaande'

Reacties

Chelsea zit na het ontslag van manager Thomas Tuchel niet stil. De gesprekken over een opvolger zouden al zijn gestart. Ondertussen is ook bekend welke afkoopsom Tuchel meekrijgt van de Londenaren.

'Ontslag Tuchel kost Chelsea miljoenen, gesprek over opvolger al gaande'
© Pro Shots

Tuchel werd woensdagochtend daags na de valse start in de Champions League tegen Dinamo Zagreb ontslagen. Sindsdien kwamen via Engelse media al de nodige details over zijn vertrek naar buiten. The Daily Mail heeft nu ook onthuld welke afkoopsom de 49-jarige Duitser meekrijgt. Het zou gaan om zo'n dertien miljoen pond, omgerekend zo'n vijftien miljoen euro. Daarnaast krijgt ook de rest van zijn staf nog ruim twee miljoen euro mee.

Zo is het ontslag van Tuchel een prijzige aangelegenheid. En daarbij houdt het nog niet op. Er moet immers ook nog een opvolger worden aangesteld. Volgens verschillende Engelse media heeft Chelsea zich al gemeld bij Brighton, waar Graham Potter indruk maakt met zijn werkwijze. De Engelse manager ligt nog tot medio 2025 vast bij The Seagulls. De afkoopsom in zijn contract bedraagt naar verluidt minimaal tien miljoen pond (ruim 11 miljoen euro).

Potter lijkt op dit moment de grote favoriet om Tuchel op te volgen bij Chelsea, maar ook Mauricio Pochettino en Zinedine Zidane zouden nog in de running zijn. Pochettino zit zonder club na zijn vertrek van afgelopen zomer bij Paris Saint-Germain, waar hij opmerkelijk genoeg de opvolger van Tuchel was, en werkte in Engeland al bij Southampton en Tottenham Hotspur. Zidane is na zijn tweede periode bij Real Madrid inmiddels al een jaar werkloos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.