Ontwikkeling Dams valt ook op in België: 'Tegen Juventus moest ik mezelf knijpen'

Reacties

Matteo Dams is volgens diverse Belgische media opgenomen in de voorselectie van België. De twintigjarige verdediger brak dit seizoen door in het eerste van PSV en dat is ook bij onze zuiderburen niet onopgemerkt gebleven.

Ontwikkeling Dams valt ook op in België: 'Tegen Juventus moest ik mezelf knijpen'
© Pro Shots

Afgelopen seizoenen speelde Dams zijn wedstrijden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. In de voorbereiding van dit seizoen maakte hij indruk op Peter Bosz, waardoor hij de kans kreeg in het eerste. Dams begon in drie van de zes Eredivisie-wedstrijden in de basis. Nu heeft bondscoach Domenico Tedesco hem opgenomen in de voorselectie van zijn land.

'Toen ik in Turijn het veld betrad en de Champions League-hymne hoorde, moest ik mezelf even knijpen', blikt Dams bij Het Nieuwsblad terug op zijn basisplaats tegen Juventus. 'Een maand eerder speelde ik nog met Jong PSV voor minder dan duizend toeschouwers tegen Telstar. Ik had in Turijn geen zenuwen. Uiteindelijk zijn de spelers van Juventus ook maar gewoon mensen van vlees en bloed. Al voelde ik wel dat het tempo enorm hooglag.'

'De voorbije zomer voelde ik dat ik het niveau op training aankon', gaat Dams verder. 'Maar uiteraard had ik nooit verwacht dat ik zoveel speelkansen zou krijgen. Ik was aan het seizoen begonnen met het idee dat ik af en toe het wedstrijdblad van het eerste elftal zou kunnen halen. En met de stiekeme hoop om hier en daar vijf minuutjes te kunnen meepikken. Door de blessures van een aantal vleugelbacks ben ik tot dusver al in elke wedstrijd in actie gekomen en verzamelde ik ook al vier basisplaatsen. Onverhoopt, maar daarom niet minder mooi. In juni loopt mijn contract bij de club trouwens af. Ik hoop dat we straks eens rond de tafel kunnen zitten. Want ik voel mij hier prima. PSV is mijn club.'

België speelt op 10 oktober voor de Nations League tegen Italië. Vier dagen later volgt een duel met Frankrijk, waarvan de Belgen de vorige wedstrijd met 2-0 verloren. De definitieve selectie volgt later. Dams speelde eerder al jeugdinterlands voor België. Op vijfjarige leeftijd speelde hij voor de jeugd van Royal Antwerp, later kwam hij via een talentendag bij PSV terecht.

Spelersprofiel

M. Dams


Geboortedatum:
9 maart 2004
Leeftijd:
20
Nationaliteit
België
Lengte:
1,82 m
Huidige club:
PSV
Huidige club:
Jong PSV
Huidige club:
PSV Eindhoven Under 21

Do 10 okt.

Ma 14 okt.

UEFA Nations League

Stand Groep 2 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
2
2
0
0
5-2
+3
6
2
Frankrijk
2
1
0
1
3-3
0
3
3
België
2
1
0
1
3-3
0
3
4
Israël
2
0
0
2
2-5
-3
0
* Actueel tot en met 24 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.