Onzelfzuchtige Ronaldo laat het ene EK-record liggen en evenaart het andere record

Reacties

Cristiano Ronaldo is sinds zaterdag de speler met de meeste assists op een EK-eindronde. De Portugese aanvaller was tegen Turkije niet zelfzuchtig en bood Bruno Fernandes een niet te missen kans voor de 0-3 voorsprong.

Onzelfzuchtige Ronaldo laat het ene EK-record liggen en evenaart het andere record
© Pro Shots
Turkije
Turkije
0 - 3
Portugal
Portugal

De 39-jarige Ronaldo kan de oudste doelpuntenmaker ooit worden op een EK en kreeg zaterdag een uitgelezen kans om dat record op zijn naam te schrijven. Na een mislukte Turkse buitenspelval ging de aanvaller op doelman Altay Bayindir af. Een schot op doel lag in de lijn der verwachting, maar Ronaldo gaf de goal cadeau aan ploeggenoot Fernandes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee liet Ronaldo dus een record liggen, maar evenaarde hij wel een ander record. Geen speler in de EK-historie heeft nu meer assists achter zijn naam staan dan CR7. De teller staat na zaterdag op acht stuks, evenveel als de Tsjech Karel Poborsky.

Meeste assists op een EK

Speler Land Assists
Karel Poborsky Tsjechië 8
Cristiano Ronaldo Portugal 8
Cesc Fàbregas Spanje 5
Bastian Schweinsteiger Duitsland 5
Arjen Robben Nederland 5
Luis Figo Portugal 5
Eden Hazard België 5
David Beckham Engeland 5

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.