Ook Arsenal loopt zich stuk op 'The Beast' in League Cup

Arsenal is uitgeschakeld in de kwartfinale van het toernooi om de League Cup. Championship-club Burnley was met 2-0 te sterk voor The Gunners.

Ook Arsenal loopt zich stuk op 'The Beast' in League Cup

Grootste obstakel voor Arsenal was Brian The Beast Jensen. De doelman van Burnley was in de vorige ronde al de beul van Chelsea, dat er destijds na strafschoppen uitvloog.

Arsenal gebruikt de strijd om de League Cup met name om het befaamde schaduwteam aan het werk te zetten. De bekende Arsenal-spelers krijgen rust en coach Arsène Wenger vist dan uit de grote vijver met talenten van de club. Het bleek niet genoeg voor de nummer vier van de Premier League om de nummer vier van het Championship te verhinderen naar de halve finale te gaan.

Kevin McDonald maakte de doelpunten voor Burnley, allebei op aangeven van Chris Eagles, die twee seizoenen geleden nog in actie kwam voor NEC. Arsenal kreeg kansen genoeg om het verlies te voorkomen, maar Nicklas Bendtner, Carlos Vela en Mark Randall slaagden er niet in om in kansrijke positie de uitstekende Jensen te verschalken.

Burnley schakelde eerder in de strijd om de League Cup al de Premier League-clubs Fulham (1-0) en Chelsea (1-1) uit. Tegen Chelsea was The Beast in de strafschoppenserie de grote man door inzetten van Wayne Bridge en John Obi Mikel te stoppen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen