Chelsea wacht al bijna elf jaar op winst in penaltyreeks

Chelsea sneuvelde woensdag verrassend in het toernooi om de League Cup. The Blues strandden op eigen veld op Tweedeklasser Burnley. Minder verrassend was dat de Londenaren opnieuw een strafschoppenserie verloren.

Chelsea wacht al bijna elf jaar op winst in penaltyreeks

Chelsea kampt de laatste jaren met een waar penaltytrauma. Want het was al de vijfde serie op rij die de Engelse topclub zonder succes afwerkte. De laatste reeks waarna The Blues wél konden juichen, dateert van januari 1998.

Destijds was Chelsea in de kwartfinale om de League Cup net iets beter dan Ipswich Town in het mikken vanaf elf meter. Uiteindelijk zou de ploeg van de toenmalige coach Gianluca Vialli het toernooi zelfs winnen, door Middlesbrough in de finale te verslaan. De mislukte strafschopseries van Chelsea stammen uit de laatste jaren. Het begon in oktober 2006 met een thuisnederlaag tegen Charlton Athletic in het League Cup-toernooi. Vervolgens was Liverpool in de Champions League te sterk, en klopten Edwin van der Sar en Manchester United de Londenaren zowel in de strijd om de Engelse Super Cup als in de finale van de Champions League.

Woensdag was het dus de beurt aan Burnley. Keeper Brian Jensen keerde de inzetten van Wayne Bridge en John Obi Mikel, waarna de doelman van de nummer vijf van het Championship werd besprongen door zijn ploeggenoten. En de Chelsea-spelers wederom met het hoofd tussen de schouders afdropen na een penaltyserie.

12/11/08 LC, r4 Chelsea -Burnley 4-5
21/05/08 CL, fin Chelsea -Manchester United 5-6
05/08/07 SC Chelsea -Manchester United 1-3
02/05/07 CL, 1/2f Liverpool -Chelsea 4-1
25/10/06 LC, r3 Chelsea -Charlton Athletic 4-5
07/01/98 LC, 1/4f Ipswich Town -Chelsea 2-4
CL=Champions LeagueLC=League CupSC=Engelse Super Cupr=rondef=finale

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen