Sar plots penaltykiller, United wint Supercup

Edwin van der Sar krijgt steeds meer lol in het stoppen van strafschoppen. De doelman werd de grote held van Manchester United, dat dankzij Oranje's keeper razendsnel klaar was in de penaltyreeks en het Charity Shield opeiste ten koste van Chelsea. Na negentig minuten was er geen verschil geweest (1-1).

Op Wembley zorgde Van der Sar ervoor dat het al na zes strafschoppen gedaan was. De 36-jarige ex-Ajacied stopte met ogenschijnlijk gemak de inzetten van achtereenvolgens Claudio Pizarro, Frank Lampard en Shaun Wright-Phillips. Omdat United wel feilloos was van elf meter, was de strijd na drie van de gebruikelijke vijf ronden beslist.

In de normale speeltijd was er niet veel verschil tussen de landskampioen en de winnaar van de FA Cup. Beide doelpunten vielen in de eerste helft, beide waren fraai en volledig linksbenig.

United-captain Ryan Giggs opende de score op aangeven van Patrice Evra. De Welshman mikte in de 35ste minuut raak in de bovenhoek nadat de Fransman slim had teruggelegd. Florent Malouda maakte gelijk door goed door te zetten en onder druk Van der Sar te kloppen met buitenkant voet.

Bij Chelsea ontbraken Arjen Robben en Michael Ballack, die op het punt zouden staan naar Real Madrid over te stappen. Lampard was ondanks een gebroken teen wel gewoon van de partij bij de ploeg van coach José Mourinho.