Ook Couto geschorst na bespuwen tegenstander

De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft Fernando Couto voor drie duels geschorst. De 38-jarige verdediger van Parma had tijdens het competitieduel met Livorno gespuugd naar tegenstander Erion Bogdani.

Ook Couto geschorst na bespuwen tegenstander

Het incident vond plaats tijdens een opstootje waarbij naast Bogdani en Couto ook Parma-speler Domenico Morfeo was betrokken. Scheidsrechter Rizzoli had niet waargenomen dat Couto had gespuugd, maar de fluim van de Portugees werd wel geregistreerd door de televisiecamera's.

De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond besloot Couto na bestudering van de beelden in staat van beschuldiging te stellen en schorste hem voor drie wedstrijden. Bogdani en Morfeo kregen voor hun aandeel in de ongeregeldheden geen straf opgelegd.

Couto is de tweede speler die in korte tijd een schorsing krijgt opgelegd vanwege het bespuwen van een tegenstander. PSV'er Eric Addo werd door de UEFA voor vier Europese duels uitgesloten, omdat hij in de Champions League had gespuugd naar Semih Sentürk van Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen