Ook Lukkien, Bakker en Pauw vallen in de prijzen bij Rinus Michels Awards

Reacties

In navolging van Peter Bosz zijn ook Dick Lukkien, Suzanne Bakker en Vera Pauw in de prijzen gevallen bij de Rinus Michels Awards. FC Groningen-trainer Lukkien was de beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie en Ajax-coach Bakker van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Pauw ontving een oeuvre-award.

Ook Lukkien, Bakker en Pauw vallen in de prijzen bij Rinus Michels Awards
© Pro Shots

Bosz werd woensdagmiddag uitgeroepen tot de beste trainer van de Eredivisie. Een niveau lager was die eer voor Lukkien. De huidige trainer van FC Groningen won de award in 2022 ook al na de promotie met FC Emmen. Lukkien had concurrentie van Peter Maes, die kampioen werd met Willem II. Ook Jean-Paul van Gastel, die recent promoveerde met NAC Breda, Bas Sibum (Roda JC) en Michele Santoni (FC Dordrecht) waren genomineerd.

Bakker heeft de prijs van beste trainer ontvangen voor haar prestaties met Ajax. Ajax Vrouwen werd afgelopen seizoen tweede in de competitie, twee punten achter kampioen FC Twente. Ajax imponeerde in de Champions League door de kwartfinale te halen, waarin Chelsea uiteindelijk te sterk was. Bakker is deze zomer vertrokken bij de Amsterdamse club.

Ook Vera Pauw werd in het zonnetje gezet. Zij ontving een oeuvreprijs voor haar grote verdienste voor het vrouwenvoetbal. Pauw is de eerste vrouw die die prijs in de wacht sleept. Daarmee komt ze in een illuster rijtje met Kees Rijvers, Piet de Visser, Wiel Coerver, Foppe de Haan, Leo Beenhakker, Louis van Gaal, Guus Hiddink, Johan Cruijff, Co Adriaanse, Dick Advocaat en Bert van Marwijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.