Ook NAC moet onderspit delven tegen AZ

AZ blijft in het spoor van koploper PSV. In de slotfase nam de Alkmaarse formatie afstand van NAC Breda, dat op eigen veld met 3-0 ten onder ging.

NAC Breda had een antwoord op de gevreesde overrompelingstactiek, die AZ de laatste weken waardering en veel punten opleverde. Maar ook zonder een vroeg doelpunt weet AZ hoe het moet winnen.

Geheel op eigen kracht ging het niet, want er was een slippertje voor nodig van Davy Schollen. De NAC-goalie moest een onschuldige inzet van Kenneth Perez lossen. Martijn Meerdink was attent en opende na ruim een half uur de score.

Het doelpunt kreeg op slag van rust bijna navolging. Adil Ramzi, de vervanger van de geschorste Barry van Galen, was in de 43-ste minuut dichtbij een tweede Alkmaars doelpunt. De inzet van de Marokkaan ging echter via de buitenkant van de paal naast.

Hoewel NAC de jacht op de gelijkmaker had geopend liet AZ de overwinning niet meer glippen. Twee minuten voor het einde moest NAC het hoofd definitief buigen. Invaller Tarik Sektiou was daar verantwoordelijk voor. Door de 3-0 overwinning nam AZ de tweede plaats over van Feyenoord, dat zondag bij Ajax het verloren gegane terrein moet zien goed te maken.