Ook PSV laat zich door dapper NAC piepelen

NAC Breda is de reuzendoder van de Amstel Cup dit seizoen. Na Ajax velde de ploeg van Ton Lokhoff ook PSV (0-1). Een helft scherp omschakelen en drie kwartier geconcentreerd verdedigen bleken tegen het matte en machteloze PSV genoeg voor de zege en voor een plaats in de halve finale.

NAC legde de basis voor de overwinning voor rust, toen het bij iedere balverovering razendsnel ten aanval trok en de statische PSV-verdediging veel problemen bezorgde. In de eerste tien minuten waarschuwde NAC al via een schot van Nourdin Boukhari en een kopbal op de lat van Rob Penders.

Dat de 0-1 in de 24ste minuut alsnog viel, was geen verrassing. Op rechts kreeg Csaba Fehèr veel ruimte om een voorzet te geven. De attente Boukhari spurtte naar de eerste paal en sloeg mede dankzij de matig ingrijpende Ronald Waterreus koppend toe.

Pas in de tweede helft leek PSV zich te realiseren dat er meer nodig was dan het voor rust liet zien om te overleven in het bekertoernooi. Maar ondanks het fanatiekere aandringen, bleef NAC redelijk eenvoudig overeind. De beste kansen bleven zelfs voor de Bredanaars.

Kenmerkend voor de aanvallende malaise bij PSV was dat Mateja Kezman pas een kwartier voor tijd de eerste echt grote kans kreeg, waaruit hij naast schoot. Ook de ingevallen Jan Vennegoor of Hesselink en debutant Ibrahim Afellay kregen NAC niet plat, waardoor NAC na de nummer één van de Holland Casino Eredivisie ook de nummer twee uit de Amstel Cup wipte.