Ook tegen AZ geen winst voor Wouters en PSV

PSV heeft ook de derde wedstrijd onder leiding van interim-coach Jan Wouters niet gewonnen. Tegen AZ bleef de landskampioen steken op 1-1.

Gezien het spelbeeld was het gelijkspel in Eindhoven een terechte uitslag. Het spel golfde op en neer in het Philips Stadion en beide ploegen kregen veel kansen.

PSV kwam het sterkst uit de startblokken. De thuisclub kreeg wat kleine mogelijkheden en dwong in de beginfase al drie corners af. Danko Lazovic toonde zich het meest bedrijvig. De Serviër was de gevaarlijkste man op het veld.

Lazovic schiep zichzelf drie uitstekende kansen, maar bleef verstoken van een doelpunt. In de eerste helft belandde zijn schot na een één-twee met Jefferson Farfán via de hand van doelman Boy Waterman tegen de lat. De AZ-doelman keerde later nog een schot van Lazovic en zag in de tweede helft een schot van de Serviër rakelings naast gaan.

Bij de eerste de beste grote kans voor AZ was het wel meteen raak. Kemy Agustien passte op Moussa Dembélé die de bal met een slimme hakbal verlengde. Ari was het meest alert en tikte van dichtbij de openingstreffer binnen: 0-1.

Lange tijd was de moedeloosheid af te lezen van de gezichten van de PSV'ers. Buiten Lazovic zaten weinig spelers van de thuisclub in de wedstrijd. Ook Farfán niet, maar hij was wel de man die voor de gelijke stand zorgde. De Peruaan verschalkte Waterman door een directe vrije trap in de hoek te krullen: 1-1.

Door het gelijkspel blijft PSV derde in de Eredivsie met een achterstand van één punt op Ajax en Feyenoord. AZ komt vooralsnog niet verder dan de middenmoot.