Oostenrijkse pers loopt polonaise na zesde gewonnen wedstrijd op rij

Reacties

In Oostenrijk kijken ze met een tevreden gevoel terug op de gewonnen oefenwedstrijd tegen Servië. De Oostenrijkse media zijn eensgezind over de EK-opponent van het Nederlandse elftal: een geslaagde eerste generale, maar er is nog ruimte voor verbetering.

Oostenrijkse pers loopt polonaise na zesde gewonnen wedstrijd op rij
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
2 - 1
Servië
Servië

De man aan de kant van Oostenrijk was Christoph Baumgartner. De aanvallende middenvelder van RB Leipzig was bij de twee treffers van Oostenrijk betrokken en wordt in alle Oostenrijkse sportkranten geroemd. Dat geldt ook voor invaller Andreas Weimann, door Kronen Zeitung als 'joker' wordt bestempeld.

'Geslaagde eerste generale repetitie voor het Oostenrijkse nationale voetbalteam, al is er nog ruimte voor betering', opent Kronen Zeitung. Het medium zag het voetbalteam uit zijn land voor de zesde keer op rij succes boeken. Eerder waren Azerbeidzjan (0-1), Estland (0-2), Duitsland (2-0), Slowakije (0-2) en Turkije (6-1) de slachtoffers. 'De 6-1 tegen Turkije was niet te overtreffen, maar dat had niemand verwacht', aldus Die Presse, die het eerste oefenduel als 'een groot succes' beschrijft.

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.

Aangezien Oostenrijk met Marcel Sabitzer een sterkhouder miste en Konrad Laimer op de bank begon, wil Die Presse niet teveel conclusies verbinden aan de wedstrijd. Toch maakte tegenstander Servië niet veel indruk. 'Servië had weinig in te brengen tegen de Oostenrijkse kracht, dynamiek, duelkracht, snelheid en het snelle omschakelen. Het was een zeer solide prestatie.'

'Na de aftrap kwam Oostenrijk meteen ter zake, maar in de tweede helft was er sprake van een smerig festival', zo zag Sport24. Het medium vond dat jammer om te zien. 'Van de precisie in de openingsfase was niet veel meer over.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.