Trauner beteugelt Haaland bij Noorse afgang, Pavlidis wint van Parrott

Reacties

Na het duel tussen Finland en Engeland stonden er nog twee mooie potten op het programma in het kader van de Nations League. Marko Arnautovic was de grote man namens Oostenrijk tegen het Noorwegen van Erling Haaland. Daarnaast vochten Vangelis Pavlidis en Troy Parrott de strijd der (oud) AZ-spitsen uit in een onderling duel tussen Griekenland en Ierland.

Trauner beteugelt Haaland bij Noorse afgang, Pavlidis wint van Parrott
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
5 - 1
Noorwegen
Noorwegen

Een maand geleden stonden Noorwegen en Oostenrijk al een keer tegenover elkaar in de Nations League. Dat duel werd toen met 2-1 gewonnen door een late goal van Haaland. Zondagavond nam Oostenrijk revanche. Arnautovic opende de score met een flinke knal en zag de Noren daarna nog langszij komen via Alexander Sørloth, maar daar bleef het niet bij. Door een rake strafschop van Arnautovic en kopballen van Philipp Lienhart, Stefan Posch en Michael Gregortisch eindigde de feestwedstrijd in 5-1 voor Oostenrijk.

Aan de kant van Noorwegen speelde Gernot Trauner een kleine tachtig minuten. De 31-jarige verdediger van Feyenoord was de bewaker van Haaland en wist de topspits van scoren te houden. Pas nadat de wedstrijd qua score gespeeld was, werd Trauner naar de kant gehaald.

Griekenland
Griekenland
2 - 0
Ierland
Ierland

Ook Ierland en Griekenland speelden al een wedstrijd tegen elkaar in de Nations League. Een maand geleden werd het 0-2 voor de Grieken, die aan kop gaan in Groep 2 van League B in de Nations League. Mede door die overwinning en de knappe zege op Wembley van donderdagavond, blaakten de Grieken ook zondagavond weer van het zelfvertrouwen. Pavlidis startte bij de thuisploeg, Parrott bij Ierland. Nederlander Joey Kooij floot zijn eerste wedstrijd in de Nations League.

Lang drong Griekenland aan op de openingstreffer, maar die kwam er pas na de rust. Het was aanvoerder Tasos Bakasetas die de ban brak. Ook deze treffer was door het overlijden van George Baldock een emotionele. Zeker omdat Bakasetas ook nog eens ploeggenoot van Baldock was bij Panathinaikos. Het werd in de blessuretijd nog 2-0 door een goal van Petros Mantalos, na een enorme blunder van Caoimhin Kelleher. Hopelijk voor de Ierse doelman van Liverpool keek Arne Slot op dat moment niet meer.

Zo 13 okt.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.