Op deze duels moet je letten in de coëfficiëntenstrijd Nederland en Portugal

Reacties

Deze week hervatten Nederland en Portugal de strijd op de coëfficiëntenranglijst. De landen strijden dit jaar om de zesde plek op de lijst, wat goed is voor twee ploegen die zich direct plaatsen voor de Champions League in 2026/27. Op deze wedstrijden moet je deze week letten.

Op deze duels moet je letten in de coëfficiëntenstrijd Nederland en Portugal
© Pro Shots

Portugal is het seizoen sterk begonnen. Benfica en Sporting Portugal zijn al zeker van de hoofdfase van de Champions League, terwijl ook FC Porto (Europa League) en Sporting Braga (Conference League) zich al geplaatst hebben voor de competitiefase. Bij Nederland zijn dat PSV en Feyenoord (beide Champions League) en AZ en FC Twente (beide Europa League).

Daar staat tegenover dat Nederland nog één club over heeft in de play-offs en Portugal nog twee. Daarom is het goed om te letten op Braga, dat donderdag begint aan het tweeluik tegen Rapid Wien om een plek in de Europa League-hoofdfase. Daarnaast is Vitória Guimarães tegen Zrinjski Mostar van belang. Zij spelen woensdag in de play-offs van de Conference League tegen elkaar.

Vanuit Nederlands perspectief is Ajax van belang. De Amsterdammers spelen donderdag om 20.45 uur tegen Jagiellonia Bialystok. Over twee duels tegen de Polen moet Ajax een plek in de Europa League veilig zien te stellen. Het belangrijkste is echter het duel van Vitória. Bij verlies speelt het helemaal geen Europees voetbal, terwijl Ajax en Braga nog het vangnet van de Conference League hebben.

Op de coëfficiëntenlijst voor de cyclus 2020-25 verdedigt nummer zes Nederland een voorsprong van zo'n 4,5 punt op Portugal. Houdt de Eredivisie die marge dit seizoen vast, dan mag het ook in de jaargang 2026/27 met twee ploegen direct de Champions League in.

Wo 21 aug.

Do 22 aug.

1. Engeland 89.160
2. Italië 79.106
3. Spanje 73.990
4. Duitsland 71.660
5. Frankrijk 57.950
6. Nederland 54.566
7. Portugal 49.916
8. België 43.600
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.