Bayer Leverkusen heeft zaterdagavond het eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Zelfs de slotfase kon de thuisclub niet redden tegen RB Leipzig, Loïs Openda bezorgde zijn team de winst in de BayArena. Het is voor het eerst sinds 5 mei 2023 dat Leverkusen een thuiswedstrijd verliest.

Bayer Leverkusen
2 - 3
RB Leipzig
RB Leipzig

Leverkusen begon nog sterk in eigen huis, vlak voor rust werd er twee keer gescoord. Jeremie Frimpong, die later uitviel met krampverschijnselen, brak de wedstrijd open. Hij had veel vrijheid op rechts, kapte een tegenstander uit en werkte slim binnen. Vijf minuten later scoorde Álex Grimaldo na goed voorbereidend werk van Martin Terrier en Florian Wirtz.

Onder trainer Xabi Alonso is Leverkusen uitgegroeid tot een team dat bijzonder vaak scoort in de extra tijd, ditmaal incasseerde de thuisclub juist. Kevin Kampl bracht Leipzig vlak voor rust in de zevende minuut van de extra tijd dichter bij Leverkusen.

Het bleek een voorbode te zijn. Hoewel Leverkusen sterker bleef, toonde Leipzig zich via Openda erg effectief. De ex-speler van Vitesse schoof na iets minder dan een uur de gelijkmaker binnen nadat hij op het randje van buitenspel was weggestuurd, de winnende maakte hij tien minuten voor tijd met een schot van afstand. Daarvoor zag Leipzig ook al een doelpunt afgekeurd worden wegens hinderlijk buitenspel.

Voor Leverkusen is het de eerste nederlaag in een officiële thuiswedstrijd sinds 5 mei 2023, toen FC Köln te sterk bleek met 1-2. Tussen die nederlaag en de zeperd tegen Leipzig zat een ongeslagen reeks van 29 officiële thuisduels. In totaal was Leverkusen 462 dagen ongeslagen. Leipzig, waar Xavi Simons de hele wedstrijd meedeed en Lutsharel Geertruida nog niet in de wedstrijdselectie za, is voorlopig de koploper in Duitsland.