Oper is transfervrij door onzekerheden Roda JC

Vanwege de onzekere toekomst van Roda JC is Andres Oper (foto) komende zomer transfervrij. De Limburgse club heeft de Est laten weten de optie in zijn aflopende contract niet te lichten. Roda kan ook Boldizsár Bodor nog geen duidelijkheid verschaffen.

Oper is transfervrij door onzekerheden Roda JC

Dat Oper (nog) niet kan bijtekenen, heeft een financiële achtergrond. 'Komt er een fusie ja of nee? Hoe ziet het er financieel bij Roda uit? En waar spelen we volgend seizoen?', somt directeur voetbalzaken Martin van Geel op in De Limburger. 'Allemaal onzekere factoren die ertoe leiden dat we het risico niet kunnen nemen.'

Om diezelfde reden is ook nog niet duidelijk of Bodor in Kerkrade actief blijft. 'Ik heb ook hem laten weten dat we niet concreet kunnen worden', aldus Van Geel. Overigens heeft Bodor in een eerder stadium aangegeven veel te voelen voor een nieuwe uitdaging.

Oper is bij Roda bezig aan zijn vierde seizoen. De 32-jarige aanvaller scoorde tot dusverre dertig keer in 96 competitiewedstrijden. Bodor belandde een jaar eerder dan Oper bij Roda. De 26-jarige Hongaarse verdediger werkte tot op heden 143 competitiewedstrijden af in het eerste elftal van de Limburgers en scoorde twaalf keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen