Opluchting voor Liverpool: Núñez is voorlopig van zijn schorsing af

Reacties

Darwin Núñez kan in de komende interlandperiode toch minuten maken bij Uruguay. De schorsing voor de spits is voorlopig van de baan omdat het CAS zich gaat buigen over de aanvaring die hij had met supporters van Colombia na een wedstrijd op de Copa América.

Opluchting voor Liverpool: Núñez is voorlopig van zijn schorsing af
© Pro Shots

Núñez werd na een verhit onderonsje voor vijf wedstrijden geschorst, maar de Uruguayaanse voetbalbond liet het er niet bij zitten en stapte naar het CAS. Omdat die nog een oordeel moeten vellen, mag Núñez in de tussentijd gewoon meedoen in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Peru en Ecuador.

Dat is voor Liverpool goed nieuws. Normaal zijn clubs niet zo happig op dit soort tripjes midden in een seizoen, maar in Núñez' geval komt het erg goed uit. Arne Slot maakt tot dusver weinig gebruik van de aanvalsleider, die bij gevolg om wedstrijdritme verlegen zit. Volgens Engelse media was Liverpool zelfs bezig met zogeheten Núñez friendlies, oefenpotjes puur om het ritme en zelfvertrouwen van de 25-jarige aanvalsleider op te vijzelen.

Uruguay speelt tegen Peru en Ecuador en is hard op weg naar het WK van 2026. Toch is niet alles rooskleurig - Luis Suárez beklaagde zich recent openlijk over het schrikbewind dat bondscoach Marcelo Bielsa erop na zou houden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.