Opnieuw valse start voor Manchester United

Manchester United is de competitie opnieuw teleurstellend begonnen. De kampioen van het afgelopen seizoen bleef in eigen stadion steken op een 1-1 gelijkspel tegen Newcastle United.

Dat manager Alex Ferguson nog een spits aan de selectie van Man United wil toevoegen lijkt geen overbodige luxe afgaande op de eerste competitiewedstrijd. Door afwezigheid van Cristiano Ronaldo, Louis Saha (beiden geblesseerd) en Carlos Tévez (familie-omstandigheden) begon Fraizer Campbell (foto) in de basis.

De jonge aanvaller, vorig seizoen nog verhuurd aan Hull City, kreeg een aantal grote kansen. Campbell had echter de pech dat doelman Shay Given een goede wedstrijd keepte. De doelman van Newcastle United had ook het geluk aan zijn zijde. Hij keerde een kopbal van Campbell met zijn hoofd.

Tegen de verhouding in kwamen de gasten op voorsprong. Obafemi Martins kopte de 0-1 binnen na een hoekschop. Lang bleef die stand niet gehandhaafd, want Man United sloeg twee minuten later al terug. Darren Fletcher tikte de gelijkmaker binnen na een lage voorzet van Ryan Giggs.

Waar United in de eerste helft afstand had kunnen nemen van Newcastle kreeg het na rust nauwelijks nog kansen. Verdediger Nemanja Vidic was nog het dichtst bij de winnende treffer. De Serviër kopte op de lat.

Ook vorig seizoen wist Man United de eerste competitiewedstrijd niet te winnen. The Mancunians speelden toen 0-0 tegen Reading en boekten toen pas op de vierde speeldag de eerste overwinning.