Opstelling Oranje: basisplaatsen voor Hato en Brobbey tegen Duitsland

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft voor Brian Brobbey gekozen in de punt van de aanval tegen Duitsland. Ook Jorrel Hato krijgt een basisplaats. Micky van de Ven is de vervanger van de geschorste Virgil van Dijk in het centrum van de Oranje-defensie, daardoor kwam een plek vrij voor Hato op linksback.

Opstelling Oranje: basisplaatsen voor Hato en Brobbey tegen Duitsland
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
79'
1 - 0
Nederland
Nederland

Verder kiest Koeman achterin voor dezelfde namen als tijdens het gelijkspel tegen Hongarije. Dat betekent dat Van de Ven een duo vormt met de nieuwe aanvoerder Stefan de Vrij. Op rechts completeert Denzel Dumfries de verdediging.

Het middenveld blijft ongewijzigd. Quinten Timber heeft daardoor zijn tweede basisplaats in het Nederlands elftal te pakken. Hij moet samen met Ryan Gravenberch en Tijjani Reijnders de slag op het middenveld winnen in München.

Voorin krijgt Brobbey dus het vertrouwen van de bondscoach. Koeman laat Joshua Zirkzee vanaf de bank beginnen. Xavi Simons krijgt wederom een vrije rol vanaf rechts en Cody Gakpo speelt als linksbuiten.

Opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van de Ven, Hato; Gravenberch, Timber, Reijnders; Simons, Brobbey, Gakpo.

Veranderingen bij Duitsland
Ook bij de Duitsers zien we een aantal wijzigingen vergeleken met de gewonnen wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina. Zo is Oliver Baumann en niet Alexander Nübel de doelman. Verder spelen ook Jamie Leweling, Nico Schlotterbeck, Angelo Stiller en Aleksandar Pavlovic.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.