Opvallende statistiek in België: Gudjohnsen volgt voorbeeld van opa en vader

Reacties

Andri Gudjohnsen bezorgde AA Gent zondag een zege op bezoek bij Kortrijk. De 22-jarige aanvaller maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en trad daarmee in de voetsporen van zijn opa en zijn vader.

Opvallende statistiek in België: Gudjohnsen volgt voorbeeld van opa en vader

Gudjohnsen maakte deze zomer de overstap van Lyngby naar de Belgische competitie. De nieuweling begon zijn dienstverband in Gent met een basisplaats en een doelpunt. Nog net binnen het uur besliste Gudjohnsen de wedstrijd. Van dichtbij passeerde de spits zijn landgenoot Patrik Gunnarsson, de IJslandse doelman van Kortrijk.

Met zijn treffer zorgde Gudjohnsen voor een unicum. Voor het eerst in de historie van de Pro League kwamen opa, vader en zoon tot scoren in de competitie. Dat begon allemaal met Arnór Gudjohnsen, die tussen 1978 en 1990 in totaal 66 doelpunten maakte namens Lokeren en Anderlecht. Ook Eidur Gudjohnsen, de zoon van Arnór en vader van Andri, vestigde zijn naam in België.

De voormalig PSV'er speelde vorig decennium twee seizoenen in Brugge. Eerst bij Cercle, toen bij Club. Het aantal van zijn vader haalde hij niet (dertien doelpunten). Dat aantal wil zijn zoon, Andri Gudjohnsen, natuurlijk overtreffen. De doelpuntenrekening van de jongste telg is in ieder geval geopend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.