Oranje bleef kalm in de rust: 'Tetteren heeft dan geen zin'

Reacties

Cody Gakpo vertelt hoe het er in de rust aan toe ging bij het Nederlands elftal. Oranje stond halverwege namelijk nog op achterstand in de EK-kwartfinale tegen Turkije.

Oranje bleef kalm in de rust: 'Tetteren heeft dan geen zin'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 1
Turkije
Turkije

Oranje verloor in de loop van de eerste helft de controle over de wedstrijd. Sommige trainers kunnen er dan voor kiezen om de boel in de rust flink op scherp te zetten, maar bondscoach Ronald Koeman besloot anders.

'Het zou dan kunnen knetteren, maar dat heeft in zo'n situatie weinig nut', vertelde Gakpo na afloop. 'Iedereen wist dat we oké waren begonnen en dat we door de goal van slag waren. Dan moet je zorgen dat je klaar bent voor de tweede helft.'

De focus ging daarbij al snel op het tactische gedeelte. 'Daar lag de nadruk op. Dit konden zomaar de laatste minuten van het seizoen zijn. Dan heeft tetteren geen zin. Het tactische gedeelte en ons motiveren was het belangrijkste.'

Herhaling van 1988?
De aanpak van Koeman bleek de juiste, want Oranje keerde de wedstrijd in de tweede helft om. Het was nog maar de tweede keer dat Nederland in de knock-outfase van een EK terugkwam van een achterstand. De eerste keer was in 1988 (in de halve finale tegen West-Duitsland). 'Hopelijk herhalen wij dan die geschiedenis', lachte Gakpo.

Dat de tweede helft misschien 'on-Nederlands' aanvoelde, daar is de buitenspeler het niet mee eens. 'Blijkbaar is het wel Nederlands, want wij kunnen het. We hebben goed gevochten. In de tweede helft hebben we laten zien wat voor karakter in deze groep zit', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.