Oranje-goal Simons tegen Fransen terecht afgekeurd

Reacties

Nederland veerde op toen Xavi Simons leek te scoren tegen Frankrijk, de spelers van het Nederlands elftal waren de treffer al aan het vieren, de supporters in het stadion vlogen elkaar al in de armen, maar de VAR kwam op de lijn bij scheidsrechter Anthony Taylor. Geen goal, hinderlijk buitenspel van Denzel Dumfries.

Oranje-goal Simons tegen Fransen terecht afgekeurd
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Het meest opmerkelijke was nog dat de VAR kennelijk tijd nodig had om het besluit van de assistent-scheidsrechter (die er snel bij was met het omhoog steken van zijn vlag) en Taylor te bevestigen. Dumfries stond overduidelijk in buitenspelpositie en ook nog eens in het doelgebied van de Franse doelman. Maar de sluitpost had nooit bij de bal gekund, was een veelgehoorde opmerking. Dat doet er niet toe. Dumfries stond op een plek waarop hij niet mocht staan en de goal werd volgens de regels terecht geannuleerd.

Lees onze analyse van Nederland - Frankrijk:

Dat het enige tijd duurde eer de beslissing bevestigd werd, zal te maken hebben gehad met het vaststellen hoe hinderlijk het in werkelijkheid was en wat de positie van Dumfries exact was. Dumfries bevond zich niet voor de doelman en hinderde het zicht niet, maar zijn positie maakte dat de doelman ook geen poging meer kon nemen om een redding te verrichten.

Bekijk de reactie van Memphis Depay na Nederland - Frankrijk.

Bovendien: als de VAR geen overduidelijk bewijs ziet dat het anders is dan de assistent in eerste instantie aangeeft wordt de beslissing niet teruggedraaid.

Hoe vervelend voor Nederland en hoe chauvinistisch we ook zijn om vraagtekens bij de beslissing te zetten, het afkeuren was terecht. Taylor en zijn adjudanten zullen we verderop in het toernooi ongetwijfeld nog terug gaan zien, net als Nederland en Frankrijk.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 29 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.