Oranje op rapport: geen enkele speler komt boven een 6 uit

Oranje heeft vrijdagavond in het Nations League-duel bij Hongarije (1-1) weinig indruk gemaakt. Deze rapportcijfers werden na het gelijkspel uitgedeeld door de aanwezige VI-equipe.

Hongarije
Hongarije
1 - 1

Oranje had voor rust voortdurend de bal, maar scoorde in het eerste bedrijf niet. De Hongaren profiteerden op hun beurt wel van een fout in de Oranje-organisatie. Roland Sallai opende de score: 1-0.

Na rust kwam Oranje beter voor de dag, maar leek een rode kaart voor Virgil van Dijk (twee keer geel) een einde te maken aan de hoop op een goed resultaat. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman toonde evenwel veerkracht. Denzel Dumfries kopte het tiental naar een 1-1 gelijkspel. Daar bleef het bij.

Twee Oranje-internationals werden beoordeeld met een onvoldoende. Van Dijk en spits Joshua Zirkzee, die werd verkozen boven Brian Brobbey, kregen een 5.

Veelzeggend was dat bij Oranje geen enkele speler hoger dan een 6 scoorde. Doelman Bart Verbruggen, doelpuntenmaker Dumfries, verdediger Stefan de Vrij, basisdebutant Quinten Timber en middenvelder Ryan Gravenberch stapten met dat cijfer van het veld.