Oranje-opponent Frankrijk stelt enorm teleur tegen Canada

Reacties

Frankrijk heeft niet het gewenste resultaat overgehouden aan de uitzwaaiwedstrijd tegen Canada. Het lukte Les Bleus ondanks het creëren van enorme kansen niet om tot scoren te komen, waardoor het duel met dezelfde stand eindigde als waar het mee begon: 0-0.

Oranje-opponent Frankrijk stelt enorm teleur tegen Canada
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
0 - 0
Canada
Canada

Voorafgaand aan het duel met Canada ging het voornamelijk over het ontbreken van Mbappé. Van de Franse aanvoerder is bekend dat hij met lichte rug- en knieklachten kampt en dus werd er met hem geen risico genomen. De aanvaller zat wel bij de wedstrijdselectie, maar bleef tot aan het laatste kwartier van het duel op de bank. Naast Mbappé zijn ook Kingsley Coman, Adrien Rabiot en Aurélien Tchouaméni wat betreft blessures zorgenkindjes van Didier Deschamps. Ook Coman kon nog wat minuten meepikken.

Net als afgelopen donderdag in De Kuip tegen het Nederlands elftal begon Canada brutaal aan de wedstrijd, maar dat duurde maar even. Frankrijk kreeg grote mogelijkheden via N’Golo Kanté en Marcus Thuram, maar de goal bleef uit. Ook aanvoerder Olivier Giroud kreeg de bal er niet in. Wel kreeg hij op het uur een geweldige publiekswissel. Giroud gaat nog met Frankrijk mee naar Duitsland, maar de all time topscorer van zijn land heeft zijn laatste interland voor het thuispubliek gespeeld.

Het was vooral Frankrijk dat probeerde om Canada op de knieën te krijgen, maar dat lukte uiteindelijk niet. De Canadezen kregen tien minuten voor tijd nog een reuzenkans na goed vrijlopen van Tajon Buchanan, maar hij wist de aanstormende Jonathan Osorio niet te bereiken. Ook invaller Mbappé kon het tij niet keren. Randal Kolo-Muani kopte in de blessuretijd nog geheel vrijstaand naast het doel.

Waar het Nederlands elftal dus met 4-0 van Canada won, is het groepsgenoot Frankrijk dus helemaal niet gelukt om van het land te winnen. Op vrijdag 21 juni treffen Oranje en Les Bleus elkaar op het EK. Op dat moment heeft Oranje al een groepswedstrijd tegen Polen achter de rug en heeft Frankrijk het al tegen Oostenrijk opgenomen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.