Oranje Quiz: wie speelden er op vorige EK's mee tegen Frankrijk?

Reacties

Nederland en Frankrijk staan vrijdagavond voor de vierde keer tegenover elkaar op een EK. Reden om met een quiz terug te kijken op de drie vorige confrontaties.

Oranje Quiz: wie speelden er op vorige EK's mee tegen Frankrijk?
© Pro Shots
Nederland
Nederland
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Die kenden een wisselende afloop voor Oranje. In 1996 was de kwartfinale het eindstation door een pijnlijke nederlaag na penalty's, nadat het EK sowieso al onrustig was verlopen. Vier jaar later nam Nederland als gastland in zekere zin revanche door in het derde groepsduel met 3-2 te winnen van de regerend wereldkampioen, al spaarde die wel enkele grote namen zoals Zinedine Zidane. In 2008 boekte Oranje zijn mooiste zege door Frankrijk met 4-1 te vermorzelen.

Welke spelers in bovengenoemde drie wedstrijden in actie kwamen, is het onderwerp van deze quiz. Aan jullie de taak om niet alleen de basisspelers, maar ook de drie invallers te raden. Met de positie, het rugnummer en hun toenmalige club geven we de nodige hints weg. Met een sterretje zijn bovendien de eventuele doelpuntenmakers gemarkeerd. In totaal gaat het om 42 antwoorden, maar sommige internationals kwamen in meerdere duels in actie. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.