Oranje traint op standaardsituaties: 'Dat was wel een leermoment, ja'

Reacties

Cody Gakpo kijkt uit naar opnieuw een wedstrijd tegen Duitsland. De linksbuiten stelt dat er is getraind op corners en andere standaardsituaties en zit daarnaast lekker in zijn vel.

Oranje traint op standaardsituaties: 'Dat was wel een leermoment, ja'
Duitsland
Duitsland
1 - 0
Nederland
Nederland

Al 27 corners wacht het Nederlands elftal op een doelpunt. Die worden bij Oranje genomen door Xavi Simons en Gakpo. 'We hebben spelhervattingmeetings en oefenen erop, zeker', aldus Gakpo tijdens het persmoment in aanloop naar het duel met Duitsland. De buitenspeler wees vervolgens wel op de vrije trap die door Denzel Dumfries werd raak gekopt tegen Hongarije. Ook op de indirecte vrije trap is nu getraind. 'Dat was wel een leermoment, ja.'

Door het wegvallen van Virgil van Dijk, moeten er andere spelers opstaan die de leiding nemen bij Oranje. Daar is Gakpo er een van. 'Virgil is een exceptionele speler, maar nu zijn we verplicht om hem te vervangen. Er zijn andere goede spelers die dat kunnen', aldus de aanvaller van Liverpool, die door de Oranje-spelers ‘de baas’ werd genoemd. 'De trainer zei dat ik de baas was ja, maar ik ben niet de aanvoerder morgen. Ik ben daar in ieder geval niet specifiek mee bezig', lachte Gakpo.

Ondanks dat Hongarije de boel flink dicht wist te timmeren, kwam Gakpo een aantal keer met gevaarlijke voorzetten. 'Ik voel me goed en dat is het belangrijkste. Ik heb de laatste wedstrijd gespeeld dus misschien kan ik dat meenemen. Ik speel niet alles maar heb genoeg minuten gemaakt tot nu toe', aldus de aanvaller, die maandag nog wat meer hoopt te kunnen brengen. 'Zij zullen misschien wat meer naar voren spelen aan de bal. Dan komen er voor ons misschien wat meer ruimtes. Ik vind het leuk om de grote wedstrijden te spelen zoals Frankrijk en Engeland, maar dan is Duitsland denk ik wel het leukste', besloot Gakpo.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.