Ouaddou pikt racisme niet en stapt naar politie

Abdeslam Ouaddou heeft aangifte gedaan van racisme. De aanvoerder van Valenciennes is woest op een supporter die hem zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen FC Metz grof beledigd zou hebben.

Ouaddou pikt racisme niet en stapt naar politie

Vlak na het rustsignaal ontplofte Ouaddou. De Marokkaanse international liep richting een van de tribunes om de confrontatie aan te gaan met zijn belager. Stewards en enkele andere supporters moesten hem ervan weerhouden daadwerkelijk de tribunes op te klimmen. Bij terugkeer op het veld toonde scheidsrechter Damien Ledentu de dertigjarige verdediger de gele kaart.

Direct na de wedstrijd deed Ouaddou aangifte, waarna de politie van Metz vlot handelde: de 38-jarige supporter is al door agenten ondervraagd. 'Zijn uitlatingen waren heel erg grof', motiveerde Ouaddou zijn aangifte, die gesteund wordt door zijn club. 'Zulke beledigingen mogen nérgens te horen zijn, niet in het stadion of waar dan ook', reageerde Valenciennes via een officiële verklaring. 'De club steunt Abdes in deze zaak.' Voorzitter Francis Decourrière pleit ervoor een speeldag te wijden aan een protest tegen racisme en anti-semitisme.

Intussen ligt ook scheidsrechter Ledentu onder vuur. De arbiter had moeten ingrijpen, zo oordeelde niet alleen Ouaddou, maar ook de LPF, dat de competitie organiseert. De LPF is van mening dat Ledentu de wedstrijd volgens de richtlijnen had moeten staken.

'Ik heb de scheidsrechter ingelicht over het gescheld, maar hij droeg me op me te concentreren op de wedstrijd', aldus Ouaddou. 'Omdat de beledigingen doorgingen ben ik op die persoon afgestapt. Ik wilde een verklaring.'

De scheidsrechter ontkent echter dat Ouaddou bij hem had geklaagd. 'Op geen enkel moment heeft hij zich bij me gemeld, dat is ook duidelijk te zien op de televisiebeelden. Als ik ervan op de hoogte was geweest, dan had ik ingegrepen', verdedigde Ledentu zichzelf in L'Équipe.

Ouaddou is de eerste speler die naar de politie stapt om aangifte te doen wegens racistische uitlatingen van een toeschouwer. De Kameroener Samuel Eto'o en de Ivoriaan Marco Kpolo Zoro dreigden in het verleden van het veld te stappen uit protest tegen spreekkoren, maar beiden werden weerhouden door ploeggenoten.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen