Oud maar goud: Ronaldo en Modric doen het voor Portugal en Kroatië

Portugal heeft zondag laat afgerekend met Schotland. Scott McTominay vond maar weer eens het voor de Schotten. Bruno Fernandes (30) was op zijn verjaardag verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Invaller Cristiano Ronaldo maakte vlak voor tijd het verschil.

Portugal
Portugal
2 - 1
Schotland
Schotland

De middenvelder die deze zomer van Manchester United naar Napoli verkaste, kopte al binnen zeven minuten raak voor zijn land. Tegen Polen (2-3) was McTominay donderdag ook al trefzeker. In zijn laatste dertien interlands maakte hij er tien.

Ronaldo, die toen zijn 900ste carriéredoelpunt maakte, begon zondagavond op de bank. Direct na rust betrad de 39-jarige Portugees toch het veld. Hij zag hoe Fernandes op aangeven van Rafael Leão in de 54ste minuut gelijkmaakte. In de 88ste minuut sloeg de spits van Al-Nassr ongenadig toe na een assist van Nuno Mendes en besliste de wedstrijd in het voordeel van zijn land.

Kroatië
Kroatië
1 - 0
Polen
Polen

Kroatië had zondag duidelijk de overhand tegen Polen. Na rust resulteerde dat in een treffer van good old Luka Modric. Op zijn 39ste verjaardag schoot de middenvelder van Real Madrid een vrije trap perfect binnen. Polen was ook dicht bij een treffer, maar Robert Lewandowski schoot vanuit de draai hard op de lat.

In Groep A van de hoogste Nations League-divisie leidt Portugal de dans. Kroatië en Polen volgen met beide drie punten. Schotland wacht nog op het eerste succesje.