Oud-trainer Emmen legt uit hoe Weghorst in Drenthe belandde

Reacties

De naam van Wout Weghorst is in de afgelopen jaren een begrip geworden, dankzij memorabele goals tegen Argentinië op het WK van 2022 en succesvolle invalbeurten op het voorbije EK. Dat had niet iedereen verwacht. Oud-trainer Joop Gall herinnert zich in gesprek met Voetbal International nog hoe hij Weghorst de kans gaf bij FC Emmen.

Oud-trainer Emmen legt uit hoe Weghorst in Drenthe belandde
© Pro Shots

Weghorst begint zijn carrière in het profvoetbal pas in de zomer van 2011, als spits bij Jong Willem II. De ongepolijste spits valt niet op in Tilburg en mag vertrekken. Een terugkeer in het amateurvoetbal ligt voor de hand, maar op dat moment krijgt hij een telefoontje van Joop Gall, destijds trainer van FC Emmen.

Bij FC Emmen werd Weghorst gehaald als tweede spits en Gall wilde wel een gokje met hem wagen. 'Wout had toen al die onverzettelijkheid, die passie, dat lopen op álle ballen. Ik dacht: Hé, dat kan ik wel gebruiken, dus toen heb ik hem alsnog uitgenodigd. Wel voor de rol van tweede spits.'

Ruud ter Heide was de eerste spits aan De Oude Meerdijk en kreeg de opdracht om Weghorst bij de hand te nemen. 'Want Wout was ongepolijst, hij moest nog een hoop ontwikkelen: zijn aannames, zijn techniek, en ondanks zijn lengte was hij nog geen geweldige kopper', aldus Gall over de inmiddels 31-jarige spits.

Gall werd vervolgens omver geblazen door de wilskracht van zijn aanwinst. 'Ik kijk met heel veel waardering en trots terug op onze samenwerking. Hij heeft zó ongelooflijk veel in zichzelf geïnvesteerd. Bij jonge voetballers, die niet het talent van een Arjen Robben of Marco van Basten hebben en hard moeten werken om een bepaald niveau te halen, wijs ik maar naar één voorbeeld: Wout Weghorst. Dat is toch prachtig.'

Lees hier het hele verhaal over de wonderlijke reis die Wout Weghorst heeft afgelegd in zijn voetbalcarrière.

Bekijk hier al onze video's
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.