Oude rot Windass schiet Hull City naar Premier League

Hull City voetbalt komend seizoen in de Premier League. In de finale van de play-offs waren The Tigers net iets sterker dan Bristol City: 1-0. Het is voor het eerst dat de club op het hoogste niveau zal uitkomen.

Oudgediende Dean Windass besliste de wedstrijd op het met 87 duizend toeschouwers volgepakte Wembley. In de 38ste minuut lanceerde de 39-jarige aanvaller een fraaie volley vanaf de rand van de zestien na een voorzet van Campbell.

Bristol was zeker niet minder dan Hull, maar had tot het laatste kwartier grote moeite met het creëren van kansen. En in de laatste vijftien minuten lukte het de ploeg van coach Gary Johnson niet om de kansen in een treffer om te zetten. Met name Lee Trundle miste enkele grote kansen.

Hull promoveert net als kampioen West Bromwich Albion en Stoke City naar de Premier League. Hull was in het Championship als derde geëindigd, één plek hoger dan Bristol City.