Colombia heeft afgerekend met Argentinië. Aan de hand van James Rodriguez werd de wereldkampioen gevloerd.

Colombia
2 - 1
Argentinië
Argentinië

In de achtste speelronde van de kwalificatiecyclus voor het WK in 2026 stond een replay van de finale van de Copa América op het programma. Toen won Argentinië, door in verlenging toe te slaan via Lautaro Martínez. Lionel Messi moest het geblesseerd vanaf de bank beleven en was er ook dinsdagavond niet bij.

Wie er wel bij waren? Martínez leidde de frontlinie van de wereldkampioen, geflankeerd door Julián Álvarez. PSV-doelman Walter Benítez zat op de bank. De thuisploeg had met James Rodriguez en Luis Diaz de grootste sterren aan boord. En Barranquilla was het tijd voor revanche.

Die kwam er ook, want Colombia versloeg het Messi-loze Argentinië. Yerson Mosquera opende de score. Na een snelle aanval werd het hoofd van de verdediger van Wolverhampton Wanderers bereikt: 1-0. Juventus-aanvaller Nico Gonzalez maakte in een snelle counter na rust echter weer gelijk (1-1).

Uiteindelijk was het de grote ster die de spotlights greep. Rodriguez mocht na een uur spelen een strafschop nemen. Hij bleef koel tegenover de erkende specialist Emiliano Martínez: 2-1. Daardoor won Colombia en nam het revanche voor de nederlaag van twee maanden eerder.