Ouwejan ziet potentie in NEC: 'Veel zin om weer in Eredivisie te spelen'

Reacties

Thomas Ouwejan keert als speler van NEC terug naar Nederland. Zoals VI eerder al aankondigde, komt de 27-jarige verdediger als transfervrije speler in De Goffert spelen, zijn contract bij Schalke 04 was afgelopen. Ouwejan tekent voor drie jaar.

Ouwejan ziet potentie in NEC: 'Veel zin om weer in Eredivisie te spelen'
© NEC

Met zijn terugkeer in Nederland kan Ouwejan zijn eerste Eredivisie-wedstrijd sinds 1 maart 2020 spelen. De linksback kwam toen namens AZ in actie tegen Ajax. Ouwejan komt uit de jeugdopleiding van AZ en speelde de afgelopen jaren voor Udinese en Schalke. Bij Udinese was Ouwejan teamgenoot van Bram Nuytinck, die hij in Nijmegen weer tegenkomt.

'NEC is een club met veel potentie en ik heb veel zin om weer te spelen in de Eredivisie', vertelt Ouwejan op de website van zijn nieuwe werkgever. De verdediger maakte zijn keuze na gesprekken met Nuytinck, trainer Rogier Meijer en technisch directeur Carlos Aalbers. 'Met Thomas halen we een ervaren, Nederlandse speler in huis', aldus de directeur van NEC. 'Hij biedt ons opties aan de linkerkant, zowel verdedigend als aanvallend. Daarnaast verstevigt het de concurrentie links in het centrum.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.