Öztekin maakt indruk bij Gala met hattrick en prachtig gebaar

Reacties

Het Galatasaray van trainer Jan Olde Riekerink heeft zondagmiddag optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van koploper Istanbul Basaksehir. Yasin Öztekin was met een hattrick de grote man bij de zege op laagvlieger Gaziantepspor (3-1).

Öztekin maakt indruk bij Gala met hattrick en prachtig gebaar

Galatasaray begon het seizoen in de Süper Lig sterk, maar moest na nederlagen tegen Trabzonspor, Istanbul Basaksehir en Fenerbahçe pas op de plaats maken in de Turkse titelrace. De laatste weken heeft de ploeg van Olde Riekerink zich echter herpakt. Want na overwinningen op Bursaspor en Kasimpasa werd er ook gewonnen van Gaziantepspor.

Wesley Sneijder en Nigel de Jong stonden negentig minuten binnen de lijnen, maar het was Öztekin die de hoofdrol opeiste. De 29-jarige middenvelder opende al na twaalf minuten de score en vond halverwege de tweede helft opnieuw het net. Na de aansluitingstreffer van Elyasa Süme en de rode kaart van Gaziantepspor-middenvelder Mohammed Fatau besliste Öztekin het duel in de extra tijd. Dankzij de hattrick van de Turkse matchwinner nadert Galatasaray koplopers Basaksehir en Besiktas tot op drie punten.

Eerbetoon
Istanbul werd zaterdag opgeschrikt door de ontploffing van een autobom vlakbij het stadion van Besiktas, die 38 mensen het leven kostte. Dertig daarvan waren politieagenten. De emotionele Öztekin stak de aanwezige politieagenten in het stadion een hart onder de riem door ze te omhelzen na zijn treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.