Park helpt Man United vlot langs Aston Villa

Manchester United blijft goed op koers voor de eerste landstitel in vier jaar. Op Old Trafford walste de Engelse koploper vlot over Aston Villa heen (3-1).

Ex-PSV'er Ji-Sung Park deelde de eerste tikken uit. De Zuid-Koreaan zorgde zelf voor de 1-0. In de elfde minuut knalde hij hard raak toen Villa slecht wegwerk-te. Twee minuten later gaf Park de assist op Michael Carrick, die de 2-0 maakte.

Nog voor rust volgde de genadeklap. Cristiano Ronaldo, de clubtopscorer met Man United, deelde die uit. De Portugese aanvaller kopte de bal tien minuten voor de pauze bij de tweede paal binnen. Het was zijn dertiende dit seizoen.

Na rust zakte het tempo. Villa, waar Wilfred Bouma in de rust werd vervangen, profiteerde daar een beetje van. Gabriel Agbonlahor gaf de ploeg uit Birmingham met zijn doelpunt in de 52ste minuut nog wat hoop, maar verder dan een marge van twee goals kwam Villa niet.

Manchester United houdt dankzij de zevende zege in de laatste negen competitieduels een voorsprong van zes punten op Chelsea. Aston Villa bungelt onderin de middenmoot van het Premiership.