Pavlidis helpt Griekenland op emotionele avond aan stunt op Wembley

Reacties

Vangelis Pavlidis heeft zich donderdagavond tot held van Griekenland gekroond. De spits zorgde in de blessuretijd van het duel met Engeland voor een 1-2 zege in de Nations League. En dat was meer dan verdiend.

Pavlidis helpt Griekenland op emotionele avond aan stunt op Wembley
© Pro Shots
Engeland
Engeland
1 - 2
Griekenland
Griekenland

Naast dat Engeland en Griekenland om de koppositie van Groep 2 in League B van de Nations League speelden, stond het duel grotendeels in het teken van heel iets anders. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden alle supporters, spelers en trainers stil bij het plotse overlijden van George Baldock, die zowel Engelse als Griekse roots heeft.

Met spelers als Cole Palmer, Bukayo Saka, Phil Foden en Jude Bellingham, maar zonder de geblesseerde Harry Kane begon Engeland tegen Griekenland. Zoals velen misschien niet hadden verwacht, kwamen de eerste grote kansen van de wedstrijd niet op naam van de thuis-, maar van de uitploeg. Jordan Pickford zag er tot twee keer toe niet lekker uit en even leek het erop dat hij moest vissen, maar na ingrijpen van de VAR werd een Griekse treffer afgekeurd. Het schudde Engeland wat wakker, want The Three Lions kregen kort na die momenten zelf ook twee opgelegde kansen. Onder meer Palmer vond het doel niet, iets wat hem bij zijn club Chelsea wΓ©l makkelijk af gaat.

In de tweede helft was het weer Griekenland dat goed startte. Nu wel heel goed zelfs, want het was niemand minder dan Vangelis Pavlidis die de score opende. De voormalig AZ-spits die momenteel het shirt van Benfica draagt, vierde zijn doelpunt met de rest van het team door een shirt van Baldock in de lucht te houden.

Met invallers Noni Madueke, Ollie Watkins en Dominic Solanke ging Engeland op jacht naar de gelijkmaker, maar Griekenland bleef gevaarlijk. De Grieken zagen nog een goal worden afgekeurd wegens buitenspel en braken er een aantal keer gevaarlijk uit. Zo’n tien minuten voor tijd was zo’n gevaarlijke uitbraak wederom raak. Weer was het Pavlidis en weer zag Pickford er niet lekker uit, maar weer was het buitenspel.

Kort na het moment deed Engeland waar het eigenlijk geen recht op had. Net als op het afgelopen EK sloeg de ploeg van Lee Carsley in de slotfase toe. Jude Bellingham schoot via de onderkant van de lat binnen. Engeland drong aan op meer, maar uiteindelijk viel het toch de kant van Griekenland op. Het was wederom Pavlidis die in de vierde minuut van de extra tijd voor de verdiende winnende treffer zorgde: 1-2.

Door de overwinning staat Griekenland nu na drie wedstrijden op negen punten, waardoor het de koppositie bekleedt. Engeland staat met zes punten op de tweede plaats.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.