Bevestiging: Van den Berg verruilt Liverpool voor Londen

Reacties

Sepp van den Berg heeft een nieuwe club. De 22-jarige verdediger verhuist voor zo'n 29 miljoen euro van Liverpool naar Brentford en tekent tot medio 2029. Dat is uitstekend nieuws voor PEC Zwolle, dat meeprofiteert van de transfer dankzij een doorverkooppercentage.

Bevestiging: Van den Berg verruilt Liverpool voor Londen
© Pro Shots

Van den Berg kon ook naar Bayer Leverkusen, maar kiest voor een overstap naar Premier League-club Brentford. In een eerder stadium haakte PSV al af voor de geboren Zwollenaar vanwege de hoge vraagprijs van Liverpool. Van den Berg werd tijdens de voorbije jaren uitgeleend aan Preston North End, Schalke 04 en 1. FSV Mainz 05. In de voorbereiding draaide Van den Berg mee bij Liverpool, maar Arne Slot nam hem niet op in de selectie tegen Ipswich Town.

Op de website van The Bees reageert manager Thomas Frank verheugd op de transfer. 'Sepp past in onze cultuur en de manier waarop wij willen spelen. Hij is snel, leest het spel goed en is rustig aan de bal, zowel in de opbouw als in de beslissende verdedigende acties. Zijn karakter is geweldig en ik ben ervan overtuigd dat hij goed in de groep zal passen en ons zal helpen om verder te komen. Ik ben erg blij dat we hem konden halen', aldus de Deense oefenmeester.

Van den Berg heeft inmiddels zelf ook tekst en uitleg gegeven bij zijn overstap. 'Ik heb wat telefoongesprekken en ontmoetingen met de manager gehad. Hij vertelde waarom hij me wilde hebben en wat ze in me zien, dat was positief. Ik proefde gewoon waardering. Iedereen is hier zo aardig, ik heb het hier echt naar mijn zin', aldus de verdediger, die de kasse bij zijn oude club PEC Zwolle laat rinkelen. Lees op VI PRO waarom. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.