PEC wint bij NAC voor het eerst sinds oktober

PEC Zwolle heeft op bezoek bij NAC Breda een langverwachte zege in de Eredivisie geboekt. Mustafa Saymak maakte het winnende doelpunt: 2-1.

Voor rust leek er nog weinig aan de hand voor NAC, dat niet sterk speelde maar wel de leiding nam. Na een vrije trap van Danny Verbeek sloeg Joey Suk toe met een halve omhaal, waardoor NAC met een 1-0 voorsprong de kleedkamer weer opzocht.

Met competitiedebutant Thanasis Karagounis in de gelederen richtte PEC zich na de hervatting op. Al na vijf minuten leverde dat resultaat op, toen Anouar Hadouir opponent Kamohelo Mokotjo (foto boven) neerlegde in het strafschopgebied. De daaropvolgende strafschop werd feilloos benut door Guyon Fernandez.

Nadat ook Denis Mahmudov zijn Eredivisie-debuut mocht maken, maakte Mustafa Saymak in de slotfase de winnende treffer. Met een afstandschot passeerde hij NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar. NAC claimde dat voorafgaande aan de goal de bal over de zijlijn was geweest, maar hier wilde scheidsrechter Dennis Higler niet aan.

De laatste keer dat PEC in Eredivisie-verband won van NAC was op 30 oktober 1982, toen Klaas Drost en Rini van Roon zorgden voor een 2-0 eindstand. De laatste zeven uitduels van Zwolle in de Eredivisie leverden voorafgaande aan de wedstrijd tegen NAC geen zege op, terwijl de thuisploeg juist zeven duels op rij ongeslagen was gebleven in eigen huis.

De laatste competitieoverwinning van PEC dateerde van 20 oktober, toen ADO Den Haag met 6-1 werd verslagen. Dankzij de zege klimt Zwolle naar de negende plaats op de ranglijst, terwijl NAC twaalfde blijft staan.