PEC Zwolle op vreemde bodem volledig van de leg

Reacties

● Voor de tiende keer gaat PEC Zwolle op bezoek bij NAC in Eredivisieverband. Slechts één keer gingen de punten mee terug naar Overijssel. Twee keer was er een gelijkspel en zes keer wonnen de Brabanders.

PEC Zwolle op vreemde bodem volledig van de leg

● Ook de doelcijfers zijn fors in het voordeel van NAC: 22 tegen 8.

● De laatste vier ontmoetingen tussen beide clubs in Breda eindigden stuk voor stuk in een zege voor NAC: 7-3, 2-0, 3-1 en 3-0.

● De enige keer dat PEC in Eredivisieverband won van NAC Breda was op 30 oktober 1982. Klaas Drost en Rini van Roon zorgden voor een 0-2 eindstand.

● NAC is in eigen huis beduidend beter op dreef dan op vreemde grond. In het Rat Verlegh Stadion werden zeventien punten behaald, daarbuiten slechts vijf. En dan heeft de ploeg van Nebosja Gudelj ook nog een uitduel meer gespeeld dan thuis.

● NAC heeft zeven wedstrijden op rij thuis niet verloren. PEC Zwolle is op vreemde grond volledig van de leg. De laatste zeven uitduels leverden geen zege (V4, G3).

● Uitwedstrijden meegerekend heeft PEC Zwolle al negen wedstrijden niet meer gewonnen. De laatste vier gingen zelfs allemaal verloren.

● De laatste competitiezege van PEC stamt van 20 oktober (6-1 tegen ADO Den Haag).

● Tussendoor won de ploeg van trainer Ron Jans wél drie keer in de strijd om de KNVB-beker, waarin het inmiddels de halve finale heeft bereikt.

● PEC boekte dit seizoen in het bekertoernooi al bijna net zoveel zeges (vier) als in de eerste negentien speelronden van dit seizoen (vijf).

Samenstelling: Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.