PEC Zwolle houdt 'persoonlijkheid' na maandenlange revalidatie aan boord

Reacties

Ryan Thomas plakt er een extra jaar PEC Zwolle aan vast. De middenvelder is op de weg terug van een zware knieblessure en heeft donderdag een nieuw contract getekend.

PEC Zwolle houdt 'persoonlijkheid' na maandenlange revalidatie aan boord
© Pro Shots

Thomas (29) raakte in december geblesseerd en hoorde een maand later dat hij onder het mes moest. Door die ingreep kon hij PEC in het restant van het seizoen niet meer van dienst zijn. Zijn contract in Zwolle liep af, waardoor hij in de zomer op papier zonder club kwam te zitten.

Echt werkloos was Thomas echter niet. Hij meldde zich bij de start van de voorbereiding gewoon bij PEC, waar duidelijk werd gemaakt dat club en speler graag met elkaar verder wilden gaan. Nu Thomas het einde van zijn herstelperiode nadert, is dat geformaliseerd met een nieuwe, eenjarige verbintenis.

Thomas (29) heeft tot dusver 167 officiële wedstrijden achter zijn naam staan voor PEC. Tussen zijn twee Zwolse periodes kwam de Nieuw-Zeelander 48 keer in actie voor PSV, waar hij ook al veelvuldig last had van knieproblemen.

'PEC is mijn club en zit echt in mijn hart', zegt Thomas op de clubsite van PEC. 'Waar ik kan wil ik de club en mijn medespelers helpen, zoals iedereen binnen en buiten de club mij ook vaak gesteund heeft. Ik sta inmiddels weer op het veld, ervaar heel veel plezier en ga er alles aan doen om van waarde te zijn. Ik heb dan ook heel veel zin in het nieuwe seizoen.'

Technisch directeur Gerry Hamstra legt uit waarom hij Thomas graag voor PEC wilde behouden: 'Ryan is een grote persoonlijkheid, heeft in zijn mooie carrière al veel ervaring opgedaan en is met recht een leider in onze selectie', aldus de bestuurder.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.