'Pep Guardiola zei ooit 'Thiago of niets!''

Reacties

Thiago Alcântara (33) is profvoetballer-af. Het afscheid van de Spaans-Braziliaanse middenvelder zorgt voor veel reacties uit de voetbalwereld. Vooral woorden en beelden van dank én het geluid dat hij misschien wel te vroeg gestopt is.

'Pep Guardiola zei ooit 'Thiago of niets!''
© Pro Shots

'Het voetbal gaat je missen, Maestro', schrijft Bayern München op socials. Op de website gaat Bayerns CEO Jan-Christian Dreesen nader in op het afscheid. 'Pep Guardiola zei ooit 'Thiago of niets!'. Nu aan het einde van je loopbaan zeggen wij: 'Thiago kan alles!' Hartelijk dank voor deze geweldige tijd samen. We wensen jullie het allerbeste voor de toekomst! In ons team van legends is altijd een vaste plek voor je  gereserveerd.' Ook Barcelona ('Thanks for your magic') en Liverpool ('Midfield magician') staan op de verschillende kanalen stil bij het afscheid van de middenvelder.

Het officiële account van de Premier League komt met een van de mooiste assists uit zijn tijd bij Liverpool, terwijl Anything Liverpool, een account over The Reds, een coachachtige actie van Thiago aanhaalt. Het gerucht doet de ronde dat de controleur assistent van Hansi Flick wordt bij Barcelona: daar past deze actie in elk geval bij.

'Gefeliciteerd met je mooie loopbaan en geniet van je pensioen', reageert oud-ploeggenoot Bastian Schweinsteiger op Instagram, waarop Virgil van Dijk met een hartje reageert. 'What a player', schrijven David de Gea en Jérôme Boateng. 'What a player and what a guy. Good luck my friend', gaat Jordan Henderson nog een stap verder. 'Legend', vindt Dani Olmo.

Alessandro Florenzi vindt dat Thiago te vroeg stopt. 'Je had nog tien jaar kunnen spelen', vond de Italiaan. Dat valt ook af te leiden uit de woorden die zijn oude manager Jürgen Klopp sprak bij het nieuws dat Thiago's contract niet werd verlengd. 'Waar hij ook gaat spelen, ik zal met liefde kijken. Hij is een artiest, eentje die alleen maar de mooiste schilderijen maakt’, hield Klopp met een afscheid nog geen rekening.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.