Pepi pakt zijn kans en houdt PSV met dubbelslag foutloos

PSV heeft zaterdag ook zijn zevende competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. De kampioen speelde een moeizame eerste helft bij promovendus Willem II, maar trok de wedstrijd na rust alsnog naar zich toe. Ricardo Pepi was met twee doelpunten de gevierde man: 0-2. Smet op de zege was het uitvallen van Joey Veerman.

Willem II
Willem II
0 - 2
PSV
PSV

Pepi stond in Tilburg voor het eerst dit seizoen in de basis bij PSV, dat aantrad zonder Luuk de Jong en Johan Bakayoko. Vooraf ontkende Peter Bosz dat dit met het oog op de aankomende Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal was. Pepi verdiende volgens de coach zijn kans in de spits en nieuwkomer Ivan Perisic maakte als rechtsbuiten zijn PSV-debuut.

De Brabantse derby kende een vliegende start. Willem II kreeg al na 36 seconden een enorme kans via Cisse Sandra, die net naast schoot. Slechts een paar minuten hierna leek Malik Tillman PSV op voorsprong te zetten. Willem II-keeper Thomas Didillon-Hödl wist de bal wonder boven wonder nog voor zijn doellijn weg te halen.

In de dertiende minuut liet Perisic zich voor het eerst zien. Zijn schot met links ging rakelings naast. Daarna had PSV constant balbezit, maar daar deed het weinig mee. Willem II (dat het zonder de aanwijzingen van zijn geschorste coach Peter Maes moest doen) hield vrij moeiteloos stand en ging met een tevreden gevoel, en een 0-0 tussenstand, de rust in.

Bosz was uiteraard een stuk minder tevreden en bracht voor de tweede helft Noa Lang (voor Tillman) en Rick Karsdorp (voor Mauro Júnior) in zijn ploeg. Zij konden al snel na hun entree juichen: uit een vrije trap van Veerman kopte Pepi in de vijftigste minuut raak.

Willem II moest in de achtervolging, maar was simpelweg niet sterk genoeg om het PSV lastig te maken. De bezoekers bleven dominant en beleefden een zorgeloze tweede helft. Pepi maakte het na ruim een uur nog minder spannend, door op aangeven van Karsdorp zijn tweede van de wedstrijd binnen te schieten.

Het uitvallen van Veerman, die gewisseld moest worden vanwege een liesblessure, betekende twintig minuten voor tijd een tegenvaller voor PSV. In de aankomende dagen zal duidelijk moeten worden of de middenvelder dinsdag kan meedoen tegen Sporting.

Ook zonder Veerman kwam PSV niet in de problemen tegen Willem II, dat zo tegen zijn derde nederlaag van het seizoen aanliep. PSV blijft zoals gezegd foutloos en staat met 21 punten bovenaan in de Eredivisie. Volgende week speelt de koploper thuis tegen Sparta Rotterdam; Willem II gaat dan naar Almere City toe.