Periodetitel TOP Oss na nipte zege FC Emmen

TOP Oss heeft de vijfde periodetitel gewonnen. FC Emmen won zaterdag weliswaar met 3-2 van BV Veendam, maar de zege was te weinig voor het periodekampioenschap.

De ploeg van Hans de Koning was afhankelijk van het resultaat van FC Emmen. Die ploeg had TOP nog kunnen achterhalen wanneer zij met zes doelpunten verschil had gewonnen van BV Veendam. Dat gebeurde niet, al was het begin van de wedstrijd hoopgevend voor FC Emmen.

Via Rahim Ouedraogo en Roy Stroeve (foto) nam de thuisploeg al na acht minuten een 2-0 voorsprong. Veendam kwam echter dichterbij via Serdar Öztürk: 2-1. In de slotfase van het duel scoorde FC Emmen-speler Kiran Bechan de 3-1, waarna Angelo Zimmerman de Veendammers in de 89ste minuut nog op 3-2 bracht.

Zowel TOP als Emmen behaalde dertien punten in de vijfde periode. TOP heeft echter een doelsaldo van plus zes, en Emmen van plus twee.